Mijn verhaal

Biografie -
Freek van den Bosch

Aangenaam, mijn naam is Freek. Ik ben geboren en getogen in Boxmeer en ondertussen vierentwintig jaar oud. In mijn vrije tijd ben ik actief op het hockeyveld en geniet ik ook van andere sporten. Naast het sporten geniet ik er van om creatief bezig te zijn op het gebied van design en web development, dit doe ik dan ook met mijn eigen onderneming genaamd FRESCH Branding.

Na mijn opleiding grafisch vormgeving ben ik de studie ICT & Media gaan volgen, hierbij zijn de pijlen gericht op het ontwikkelen van mijn web development skills. Het idee is om uiteindelijk met FRESCH Branding dat ik begin 2022 opgericht heb, te gaan focussen op (beginnende) ondernemers met het opzetten van hun huisstijl en branding. In combinatie met een
op aangesloten persoonlijke website.

Om mijn vakkennis te vergroten en de skills te leren die hier voor nodig heb, heb ik bewust gekozen voor de minor Digital Marketing. Dit heb ik gedaan omdat ik hier veel kan leren op het gebied van website analyses en de tools die daarbij horen. Maar ook elementen zoals SEO en het slim toepassen van inhoud.

Zoals ik zojuist benoemd wat ik wil gaan doen, ben ik gaan zoeken naar minors die zich richten op website analyse en SEO. Daarbij kwam ik terecht op de minor Digital Marketing, waar mijn kennis over deze minor nog nihil was en had ik vrijwel nog geen idee waar het inhoudelijk over zou gaan. Bij nader onderzoek bleek deze minor goed aan te sluiten op mijn vraag, ik heb zelf al geprobeerd om te werken met bijvoorbeeld Google Analytics en het toepassen van SEO maar nog zonder succes, daarom heb ik ook expliciet voor deze minor gekozen om deze skills te leren.

Naast dat ik veel individueel werk, (voor mijn onderneming) werk ik ook vaak in teamverband. Denk bijvoorbeeld aan een bijbaan of stage. Als ik individueel werk geniet ik van de vrijheid waarin ik te werk kan gaan en zelf de keuzes kan maken. Daarentegen werk ik ook goed in een teamverband en vind ik het juist mooi om zo ieders zijn kwaliteiten te benutten om het beste resultaat te behalen. Ik ben bereid om risico’s te nemen, en probeer altijd een creatieve oplossing te bedenken voor de obstakels die op mijn pad tegemoet zullen komen.

Vragen over mijn portfolio? Neem dan gerust contact op. Ik ben altijd beschikbaar voor extra informatie of een kopje koffie of om je vragen te beantwoorden.

087A8587
WhatsApp Image 2021-06-25 at 21.56.55 (4)

KWaliteiten & ambitie

Expertise

Skills

Adobe Creative Cloud
Web Development
Design & vormgeving
Brand concepting

Doelen

Persoonlijke ontwikkeling
Computer Language | VCS
Copywriting
Online Marketing
Scrum & Project management

Over Fresch Branding

Fresch Branding is een beginnend design en development bedrijf dat mede ondernemers helpt met de branding van hun ondernemen. Daarbij focust Fresch zich op het begeleiden van beginnende ondernemers met de huisstijl en een bijbehorende en op maat gemaakte website. Fresch Branding staat voor persoonlijkheid en creativiteit, een frisse start van een onderneming begint bij Fresch Branding.

Reflectie

Mijn terugblik:

Nu ik terugblik op de afgelopen 4 à 5 maanden moet ik toegeven dat ik het jammer vind dat het ten einde is. Vrijwel altijd ben ik zonder tegenzin naar Tilburg afgereisd om als favoriete student van de minor aanwezig te zijn. Alle gekkigheid op een stokkie, ik heb enorm genoten en geleerd van deze minor waar ik dankbaar voor ben. In de jaren Fontys is dit semester leuker en leerzamer geweest dan alle voorgaande gecombineerd.

Het begin van de minor was nog een beetje aftasten hoe het zou gaan worden, maar mijn doelen waren toen al vrij duidelijk. Door deze duidelijkheid ben ik al snel begonnen aan mijn leerdoelen, samen met de vrijheid die gegeven werd en de begeleiding schoot mijn leerlijn omhoog. Tot aan de laatste dag toe was ik gemotiveerd om te werken aan mijn leerdoelen omdat ik ook vastberaden was dat ik deze zou gaan halen. Daarnaast heeft de aangename groep en sfeer een positieve invloed gehad op mijn ervaring omtrent deze minor.

Echter was het helaas niet alleen maar rozengeur en maneschijn, tijdens de projecten ging het niet altijd soepel. Met de benodigde trammelant werd er gewerkt aan de taken, of beter gezegd niet gewerkt aan de taken. Afspraken werden niet nagekomen, medestudenten werkte meer aan hun eigen portfolio dan de projecten en/of waren niet aanwezig. Al dit leidde tot het feit dat Luuk en ik met z’n tweeën de kar moesten trekken en de projecten boven water moesten houden. Uiteindelijk wanneer dit in een gesprek boven water kwam met Hanneke zijn de taken beter verdeeld en zijn er afspraken gemaakt.

Al om al heb ik het erg naar mijn zin gehad. In het bijzonder het project van Wauters Hulst heb ik van genoten.

Terugkoppelingen

Feedback

Als leerdoelen ga ik mij focussen op de SEO en Google Analytics op toe te kunnen passen in zakelijk perspectief. Het is voor mij nog niet zeker welke 3e leerdoel ik mezelf stel, maar verwacht dat het richting programming of aws/git zal zijn.

Mijn leerdoelen wil ik behalen door middel van cursussen op sites soort gelijk als DataCamp.

Tijdens de midterm zijn er een aantal puten besproken en als conclusie is er vooral naar voren gekomen dat er nog grote stappen te gaan zijn. Op dit moment heb ik nog geen concrete bewijzen kunnen laten zien wat in de toekomst toch moet gebeuren. Ook is het belangrijk dat ik deze taken naar me toe trek en niet afhankelijk zijn van derde partijen, wat kan leiden tot problemen.

Mijn portfolio moet ook zodanig worden opgebouwd dat ik bij mijn leerdoelen koppeling aan de projecten (onderdelen) waarin ik deze onderbouw. Naast mijn leerdoelen moet ik ook een onderdeel hebben waarin ik mijn persoonlijke/professionele groei omschrijf.

Ik kan wel concluderen dat ik mijn beloftes moet waarmaken en dat er nog veel werk aan de winkel is, maar dat ik ook overtuigd ben van mezelf en de motivatie heb om deze leerdoelen te halen. Het plan hoe ik deze ga behalen ligt al klaar en wat ik hiervoor moet samen met de risico’s zijn duidelijk.

Om er voor te zorgen dat de projecten niet verwaarloosd worden zijn er in overleg met Hanneke en Klaas afspraken gemaakt omtrent aanspreekpunten/contactpersonen. De reden hiervoor is besproken tijdens dit evaluatiegesprek, omdat er binnen de groep onenigheid ontstaan was over afspraken voor projecten. 

Ik heb besloten om mij verantwoordelijk te voelen voor Wauters Hulst, en mijn medestudenten te begeleiden om dit project af te ronden. Hierdoor creëren we een goed overzicht en een mooie verhouding tussen project en leerdoelen.

In verhouding met de midterm een hele verbetering. Een (duidelijke) portfolio met voor nu voldoende inhoud, met name theorie. Voor de kerstvakantie nog een keer in gesprek en vooral inhoudelijk kijken naar de portfolio om vervolgens na de vakantie nog eens te kijken naar het praktijk gedeelte.

Daarnaast is er ter sprake gekomen wat maandag (05-12) ook bespreken is omtrent de dynamiek van de groep. Zo is er besproken welke afspraken er gemaakt zijn en hoe ik er tegenover sta wat betreft de projecten.

Tijdens dit feedback moment kwamen er een aantal punten steeds naar voren als rode draad. Zo is een laatste grondige controle voor kleine errors zeker niet overbodig, en is een spellingscheck ook niet verkeerd.

Over het algemeen zit de website kwa structuur goed in elkaar, en is het goed overzichtelijk voor de lezer. Echter “Moeten de leerdoelen nog wel verder uitgeschreven en aangevuld worden. Zoals ik het nu omschrijf is het goed alleen moet er nog wel meer verteld worden over oa wat ik gedaan heb en hoe ik dit gedaan heb. 

Waar ik echter wel voor moet waken is wanneer ik nu verder ga schrijven, ik geen dubbele teksten ga typen die ik eerder al eens geschreven heb.

Over het algemeen zeker positief en hadden Tim en ik dezelfde mening over mijn portfolio en wat er gebeurd moet worden.